Plan za stambeno-poslovni kompleks Dejana Stankovića na Slaviji: Promenada ispod koje će prolaziti metro

Sekretarijat za urbanizam i gradske poslove Beograda oglasio je javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, kralja Milana i kralja Milutina.

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2021.

16:08

Plan za stambeno-poslovni kompleks Dejana Stankovića na Slaviji: Promenada ispod koje će prolaziti metro
Ilustracija: Shutterstock/Baloncici

Reč je o planu za stambeno-poslovni kompleks koji će graditi firma Stefial u vlasništvu fudbalera Dejana Stankovića, na potezu između trga Slavija i parka Manjež.

Plan je izradio Centar za planiranje urbanog razvoja – CEP.

Površina plana iznosi 1,8 hektara na kojoj će biti izgrađen mešoviti gradski centar u severoistočnom delu bloka, između Ulice kralja Milana i promenade, na 5.151 kvadratnih metara.

Stanovanje je ovde planirano na višim etažama, dok će u prizemlju nalaziti delatnosti širokog spektra - trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, zanatske usluge, zdravstvene usluge, rekreacija...

Uz Ulicu kralja Milana komercijalni sadržaji biće obavezni i na prizemlju i na prvom spratu objekata, a visina budućih zgrada uslovljena je visinom hotela Hilton koji se nalazi preko puta.

U planu je i izgradnja jednog depandansa predškolske ustanove za 48 dece.

Iza ovog bloka gradiće se pešački koridor širine16 metara planiran kao promenada, sa drvoredom i protivpožarnom saobrajćanicom.

Promenada će izlaziti na ulice Svetozara Markovića i kralja Milutina i povezivaće park Manjež i trg Slavija.

Upravo ispod planirane promenade prolaziće buduća trasa linije 2 metroa Zemun-Mirijevo, navedeno je u planu.

Parkiranje se planira u garažama, a u Ulici Svetozara Markovića planiran je P profil za parkiranje bicikala.

Planom je predviđena i zamena i izgradnja cevovoda, rekonstrukcija sekundarne kanalizacije, gradnja trafostanica kapaciteta 1.000 kvA, pristupne TK mreže, kao i toplovodne mreže, prenosi Ekapija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: