Završen podzemni prolaz kod hotela Balkan: "Biće 'kao u apoteci'" FOTO

"Beograd se sređuje i shodno tome nastavljaju da se uređuju podzemni prolazi, koji od kako su napravljeni pre gotovo pola veka nisu imali nikakav vid rekonstrukcije", izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

09:53

Završen podzemni prolaz kod hotela Balkan:
Foto: Beoinfo

Kako je Vesić rekao za TV Pink, kako sad izgleda ovaj podzemni prolaz kod hotela Balkan, koji je završen i gde su kompletno urađeni mermer i pokretne stepenice, tako će izgledati svi podzemni prolazi na Terazijama.

"Očekujem da dobijemo građevinsku dozvolu za prolaz preko puta robne kuće Beograd i kod hotela Moskve. Kada se završi spoljno uređivanje, započeće se sa sređivanjem unutrašnjeg prostora. Posle toga sledi rekonstrukcija prolaza kod Palate Albanija i na kraju rekonstrukcija podzemnog prolaza kod Igumanove palate", rekao je Vesić.
Foto: Beoinfo
Prema njegovim rečima, sa firmom koja je izvodila rekonstrukciju Grad ima potpisan ugovor za održavanje podzemnih prolaza, te će se ovi prolazi čistiti stalno jer najveći problem sa njima je bilo upravo to što ih niko nije održavao, prenosi Beoinfo.

"Biće postavljen video-nadzor, a imaćemo i obezbeđenje podzemnih prolaza. Grad je već uredio podzemne prolaze kod Tržnog centa 'Piramida' u Ulici Jurija Gagarina, zatim kod Beogradskog sajma, a radićemo i podzemni prolaz na Zelenom vencu. Na taj način će svi prolazi ovakvog tipa u Beogradu biti konačno sređeni, a ovi na Terazijama, koji su najvažniji i najprometniji, biće uređeni kao 'da ste u apoteci'", rekao je Vesić.
Foto: Beoinfo
On je rekao da očekuje da će radovi na prolazima kod Beograđanke i hotela Moskva početi sledeće nedelje.

"Sukcesivno ćemo obavljati ove radove i kako se budu završavali tako će se i prolazi otvarati. Radovi će trajati do kraja godine jer se trudimo da istovremeno podzemni prolazi rade jer kad se zatvori jedan ulaz rade druga dva. Kao što se vidi, osim što gradimo velike stvari kao što su metro i obilaznica tako sređujemo i ove male stvari koje su veoma značajne za život naših sugrađana", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: