Beograd - Društvo - B92 Lokal

Privrednici regiona revakcinisani u Beogradu i Nišu FOTO

Revakcinacija privrednika regiona Zapadnog Balkana koji su u martu u Srbiji primili prvu dozu Astra Zeneke protiv kovida 19, pored Beograda, danas je organizovana i u niškom Čairu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Koordinator Komorskog investicionog foruma za Zapadni Balkan u Privrednoj komori Srbije Marko Mandić rekao je da se revakcinacija organizuje nakon tačno 12 nedelja od kada su se privrednici regiona krajem marta vakcinisali prvom dozom vakcine Astra Zeneka, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu PKS.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Vladom Srbije organizovala je imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama u regionu. Mandić je ukazao da je značajno što je vakcinacija počela i širom regiona Zapadnog Balkana, jer u martu to nije bio slučaj.

"Zalažemo se za jedinstvenu ekonomija regiona, jer je samo zajednički potencijal regiona konkurentan na globalnom tržištu. Pojednične ekonomije uveliko zavise od kompanija sa kojima sarađuju u regionu, a zajedno izvozimo i u EU koja nam je najveći partner", naglasio je Mandić.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

On je pozvao i naše državljane i radnike da se u što većem broju vakcinišu.

"Pozivam i državljanje Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije da dođu u Srbiju da se vakcinišu. Vlada Srbije omogućila je državljanima tih zemalja da se vakcinišu na bilo kom mestu, u bilo koje vreme i bilo kojom vakcinom u Srbiji", rekao je on.

Predstavnik privrednika koji su se danas revakcinisali u Beogradu, Mladenko Trifković iz kompanije AD Luka u Banjaluci, zahvalio je privrednim komorama Srbije i BiH koje su omogućile vakcinaciju u Srbiji.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Danas smo revakcinisani, posebna zahvalnost medicinskom osoblju. Narod ne treba da se boji i treba da se odazove pozivima na vakcinaciju", poručio je Trifković i dodao da je njemu i kolegama vakcinacija dobro došla jer kao radnici na privremenom radu u inostranstvu moraju biti imunizovani.

Direktor PKS- Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević rekao je da proces vakcinacije uspešno protiče i u Nišu, kao i da je danas revakcinisan, ali i vakcinisan veliki broj građana iz Makedonije i sa Kosova i Metohije.

Milićević je poručio da se na ovaj način pokazuje posvećenost inicijativi solidarnosti, povezivanja i slobodnog kretanja ljudi, robe i kapitala na Balkanu, kako bismo nastavili da radimo i privređujemo i budemo što konkurentniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.