Pogledajte kako izgleda spomenik Stefanu Nemanju uoči zvaničnog otvaranja Savskog trga FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Savski trg, koji će biti završen 25. januara i nakon toga sa spomenikom Stefanu Nemanji biti predat građanima na upotrebu.

Izvor: B92

Nedelja, 03.01.2021.

09:00

Pogledajte kako izgleda spomenik Stefanu Nemanju uoči zvaničnog otvaranja Savskog trga FOTO
Foto: Beoinfo

"Trenutno se oko spomenika Stefanu Nemanji obavlja betoniranje kako bismo počeli s postavljanjem kamenih kocki", rekao je Vesić u jučerašnjem obilasku.
Foto: Beoinfo
On je naglasio da će na trgu biti zasađeno 250 novih stabala. Istakao je i da je sledeći korak da se zgrada Pošte u Savskoj ulici preuredi, odnosno da joj se vrati predratna fasada, koju je uradio arhitekta Momir Korunović.
Foto: Beoinfo
"Polako ćemo uređivati i fasade oko samog trga, a počinjemo i sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice, od trga do Brankovog mosta pored hotela 'Bristol' koji se trenutno renovira. Takođe, Ulica Kraljevića Marka postaje pešačka zona. Beograd je dovoljno velik grad da može da ima nekoliko centralnih trgova, a ovo će sigurno biti najposećeniji sa spomenikom Stefanu Nemanji koji će postati atrakcija", zaključio je Vesić, prenosi Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: