Beograd - Društvo - B92 Lokal

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Zemunu FOTO

Počeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u delu Zemunske pijace.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: GO Zemun
Foto: GO Zemun

Ovi radovi su deo velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, čiji su investitori Grad Beograd – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, saopštava GO Zemun.

U zoni pijace dotrajala kanalizaciona mreža biće zamenjena u ulici Petra Zrinjskog, na Masarikovom i Velikom trgu da bi na kraju bila povezana na novi kolektor koji se nalazi na Keju oslobođenja.

Radiće se u tri faze do kraja proleća. Projektom rekonstrukcije kanalizacije obuhvaćeno je 30 ulica, odnosno 6,6 kilometara mreže. Do sada je postavljeno više od polovine kanalizacionih cevi, a svi radovi u Starom jezgru Zemuna biće završeni tokom leta.

Gradska opština Zemun, uputiće inicijativu JKP ''Gradske pijace'' da se nakon radova na kanalizaciji unapredi i izgled i funkcionalnost jedne od najlepših i najposećenijih prestoničkih pijaca.

Takođe, postojeći parking uz pijacu, imaće bolju prohodnost, jer je predviđeno da ulaz bude iz ulice Petra Zrinjskog, a izlazna rampa biće na Keju oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.