Beograd - Društvo - B92 Lokal

Neuspešna prodaja Geneksa: Simbol Beograda ponuđen za dve milijarde

Nije uplaćen nijedan depozit niti dostavljena bankarska garancija, pa je javno nadmetanje za Geneks kulu proteklo neuspešno, zaključila je komisija Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Izvor: Blic Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/marketa1982
Foto: Shutterstock/marketa1982

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Posle, Beograđanske, BIP-a, Bigz-a, Sava centra i još mnogo drugih simbola, na prodaju ide i Geneks kula na Novom Beogradu.

U pitanju je javno nadmetanje po početnoj ceni od 2,09 milijardi dinara.

Depozit za kupce bio je je 834,68 miliona dinara.

Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora površine blizu 15.000 kvadratnih metara, uključujući i prostor od 27. do 37. sprata, kao i garažni deo zgrade od oko 9.000 kvadrata.

Javno nadmetanje počinje u 12 časova u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, a ukoliko bude uspešno, kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od tri radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika.

Nedavno je na prodaju ponuđen i prvi oblakoder izgrađen u Beogradu 1939. godine, Palata "Albanija", tj. jedan njen deo pre nekoliko meseci je oglašen na prodaju.

U poslednjih nekoliko godina veliki broj kultnih zgrada, tzv. "simbola" Beograda završio je u rukama privatnika. Tako su novog vlasnika, a neke od njih i novu namenu, dobili Bigz, Geneks, Beograđanka, Galerija "Progres" i Sava Centar, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.