Beograd - Društvo - B92 Lokal

Moraju da uklone splavove sa Savskog keja – vlasnici ih nemaju gde?

Vlasnicima plutajućih objekata na Savskom keju, koji su pobedili na licitaciji za zakup vodnog zemljišta u Beogradu i zaključili ugovore o zakupu sa Sekretarijatom za privredu, naloženo je da uklone splavove.

Izvor: Novosti/B.Borisavljević Beograd
Podeli
Foto: e2dan / Shutterstock.com
Foto: e2dan / Shutterstock.com

Naime, oni su od Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju dobili pismeno obaveštenje da je neophodno da uklone objekte o svom trošku, s obzirom na to da nije izdato rešenje o odobrenju za postavljanje plutajućeg objekta, prenose Novosti.

"Kako bi se obezbedili uslovi za korišćenje lokacije za koju je potpisan ugovor o zakupu, neophodno je da se ukloni plutajući objekat sa date lokacije, čime bi se obezbedili uslovi da se izvrše radovi na postavljanju infrastrukture, odnosno priključenja na vodovodnu i elektro mrežu", navodi se u dopisu.

Vlasnici splavova kažu da za sada ne nameravaju da bilo gde pomeraju svoje objekte. Kako ističu, i da hoće to da učine, nemaju gde.

Radovi na Savskom nasipu u novobeogradskim blokovima 45 i 70 počeli su 9. marta, kako bi se vlasnici splavova koji su pobedili na nedavnoj licitaciji legalno priključili na struju i vodu. Plan Grada je bio da se 30 lokacija dodeljenih za splavove do kraja aprila poveže na potrebnu infrastrukturu, kako bi mogli da počnu da rade. Jedna grupa građana, kako se tvrdi stanara iz obližnjih zgrada, zatrpala je lopatama iskopanu zemlju. Oni su se okupljali i narednih dana, a pridružili su im se i pojedini politički aktivisti.

"Mi ne odustajemo, jer sve radimo po zakonu" – šta se dešava na Savskom keju? VIDEO

Gradski urbanista Marko Stojčić pokazao je u subotu građanima okupljenim na Savskom nasipu dozvolu za radove koji se tu obavljaju, koju je poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao. Tom prilikom on je istakao da politički aktivisti plaše građane širenjem lažnih informacija, naglašavajući da radovi na uređenju neće ugroziti ni Savski kej, ni Savski nasip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.