Kreću radovi na izgradnji stambeno-poslovnog prostora uz staru elektranu MAPA

Pripremni radovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na mestu bivše marine "Dorćol" počeli su raščišćavanjem terena.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

11:42

Kreću radovi na izgradnji stambeno-poslovnog prostora uz staru elektranu MAPA
Foto: Shutterstock/Wang An Qi

Izgradnja prvih zgrada počeće u toku leta, a prvi stanari bi trebalo da se usele tokom 2025. godine. Vrednost kompletne investicije procenjena je na oko 300 miliona evra, pišu "Novosti".

Reporteri pomenutog lista obišli su prostor površine oko četiri hektara uz Dunav na kom će nići novi kvadrati i zatekli nekoliko radnika i građevinskih mašina kako raščišćavaju ceo prostor. Gradilište je uredno ograđeno, a na jednom delu još se nalazi improvizovani parking. Na većoj površini je uklonjeno staro rastinje, ali i pokupljeno smeće i sve ono što je decenijama ružilo ovaj vredan prostor.

Investitor projekta je kompanija "MD investment", ćerka firma češke korporacije "Sebre", koja je ovo parče zemljišta 2019. godine Gradu platila 3,86 milijardi dinara, odnosno više od 32 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: