Beograd - Društvo - B92 Lokal

Grade se novi stambeni objekti u prestonici MAPA

Beogradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid povodom izrade izmena i dopuna PDR prostorno kulturno-istorijske celine Topčider faza 2, celina 7. Reč je o prostoru između ulica Paštrovićeve, Požeške i Vladimira Radovanovića, u neposrednoj blizini hipodroma, na kojem je predviđeno da se BRGP za stanovanje sa sadašnjih 12.198 metara kvadratnih, poveća na 32.490 kvadratna metra.

Izvor: eKapija/I.Ž. Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Franck Boston
Foto: Shutterstock/Franck Boston

Elaboratom, čiji je naručilac kompanija Vusoko doo iz Beograda, obuhvaćena je površina od oko 1,85 hektara, navodi eKapija.

U ovom bloku nalaze se površine javnih namena: saobraćajne površine – otvoreni parking uz ulicu Paštrovićevu u funkciji zadovoljenja potreba stacionarnog saobraćaja kompleksa hipodroma i drugih komercijalnih sadržaja u okruženju predmetnog područja, mreža saobraćajnica, zelene površine – u središnjem delu bloka - zelena površina pod gustom vegetacijom drveća na kosini terena koja je pod velikim nagibom.

U bloku koji je predmet obrade nalaze se i površine ostalih namena: stanovanje - stambeni objekti uz ulicu Paštrovićevu, spratnosti P – P+6+Pk i komercijalni sadržaji - nekadašnja betonska baza koja se nalazi uz Požešku ulicu i koja je sada u privatnom vlasništvu.

- Na obuhvaćenom području planiraju se površine za stanovanje – S5 zona višeporodičnog stanovanja u formiranim gradskim blokovima. Površine planirane za stanovanje u okviru granice plana iznose oko 0,88ha - piše u dokumentu.

Kako je navedeo, predviđeno je da se BRGP za stanovanje sa sadašnjih 12.198 metara kvadratnih, poveća na 32.490 kvadrata, kao i da se broj stanova sa postojećih 122, poveća na 406. Ovim povećanjem kvadrata stambenog prostora, prognozira se da će broj stanovnika biti višestruko uvećan, sa sadašnjih 152 na 1.175 stanovnika.

Obrađivač plana je Parallel Studio iz Beograda, a rani javni uvid trajaće do 9. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.