Beograd gradi nove vrtiće VIDEO

Uoči predstojećeg upisa u beogradske vrtiće, u toku je izgradnja nekoliko predškolskih ustanova.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

09:52

Beograd gradi nove vrtiće VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove koje su u sistemu grada Beograda i ove godine će biti u aprilu.

"Polazak deteta u vrtić i polazak deteta u školu jesu važni trenuci za svaku porodicu, tako da je zadatak svih nas u Gradskom sekretarijatu je da za tako važne trenutke u životima jednog deteta pripremimo na dobar način, da se potrudimo da sve bude spremno za konkurs, a onda kasnije i za polazak u vrtić", kazala je Aleksandra Čamagić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda.

Ona je, gostujući na TV Prva, dodala da se u njihovom sistemu nalazi više od 300 objekata, čiji osnivač je grad Beograd, širom svih 17 opština.

"Verujemo da će ove godine biti više mesta, s obzirom da trenutno imamo nekoliko aktivnih gradilišta. Osam vrtića se gradi na teritoriji grada Beograda, neki će biti spremni da već u septembru prime decu, oni koji ostanu će biti gotovi negde, nadamo se, do kraja godine ili već u januaru, februaru mesecu", objasnila je Čamagić.

"Verujemo da ćemo proširiti kapacitete, nama je važno da svako dete koje ispunjava taj uslov da krene u vrtić, tu mogućnost i ima", rekla je sekretarka.

Pored sistema državnih vrtića, tu su naravno i privatni vrtići, koji su u sistemu grada Beograda, a Sekretarijat omogućava subvencije za sve one roditelje koji ne dobiju mesto u državnim vrtićima, da po dobrim uslovima mogu da odu u privatne vrtiće.

"Mi trenutno imamo izgradnju dva vrtića na levoj obali Dunava, tu je nekako uvek velika gužva, jedan će biti u Borči, jedan u Ovči, taj u Borči će primati 270 mališana, u Ovči ćemo imati vrtić koji će moći da primi oko 150 dece i tu će biti centralna kuhinja za levu obalu Dunava, što je jako važno za nesmetani rad predškolske ustanove na opštini Palilula, s obzirom da će se tu spremati 2.500 obroka za našu decu", kazala je Aleksandra.

Dodala je da će najverovatnije prvi vrtić biti gotov u naselju Bariču, u Obrenovcu, što će takođe biti jedan veliki objekat.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: