Ljubimac na B92.net

Bravo! Kalifornija zabranjuje prodaju kućnih ljubimaca

U pet-šopovima širom Kalifornije biće zabranjena prodaja mačaka, pasa i zečeva, osim ako prodavnice ljubimaca ne sarađuju sa azilima za napuštene životinje i ne udomljavaju njihove životinje.

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Novi zakup stupa na snagu u januaru 2019. godine, a svaki pet-šop koji prekrši ovu odluku platiće kaznu od 500 dolara.

Met Beršadker, predsednik Američkog društva za prevenciju nasilja nad životinjama, pohvalio je novi zakon rekavši da će se na ovaj način prekinuti “lanac zloupotrebe štenaca koji ih tera u pet-šopove i dozvoljava beskrupuloznim odgajivačima da profitiraju od zlostavanja životinja“.

Zakonom će biti obuhvaćeno 230 gradova, ali i drugih zemalja širom SAD koje će usvojiti slične zakone.

Vesti

Ova kuca i radnik Gradske čistoće su najbolji drugari / VIDEO

Mnogi imaju predrasudu da psi u dvorištima "kidišu" na poštare, raznosače novina, đubretare… Međutim, sve je više video snimaka vlasnika iz celog sveta koji nam potvrđuju upravo suprotno – da njihovi psi zapravo imaju prava prijateljstva s vrednim radnicima koji ih svako malo posete. Svaki put kada ovaj radnik Gradske čistoće svrati u ulicu gde živi ovaj predivan zlatni retriver, on mu donese poslasticu i priušti mu višeminutnu partiju maženja i ljubavi. Ima li šta slađe?

Vesti petak 19.01. 20:45 Komentara: 0

Lepota, radost i humanost na Mrnjau Festu / FOTO

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole – Mrnjau Fest! Tradicionalni novogodišnji mačji festival slavi kreativnost, radost života i ta divna stvorenja – mačke

Vesti četvrtak 18.01. 15:18 Komentara: 9
strana 1 od 178 idi na stranu