Pas prisustvovao porođaju vlasnice

Bolnica „Sejnt Majkls" u Bristolu dozvolila je trudnici da uvede svog psa u porođajnu salu kako bi i on prisustvovao dolasku prinove na svet.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2013.

10:05

Default images

Menadžeri su opravdali ovu odluku bez presedana rečima da je pas - najverovatnije labrador pod imenom Barni - delovao „umirujuće” na porodilju.

Međutim, osoblje je negodovalo tvrdeći da nakon dvočasovnog porođaja prostorija nije bila dezinfikovana.

„Sestre i doktori su bili zgranuti jer je neko iz bolnice dozvolio ženi da dovede psa u salu. To se nikada ranije nije desilo”, kazao je anonimni izvor za britanski tabloid „Sun”.

„Osoblje je sada zabrinuto da će i ostalim ženama biti dozvoljeno da dovedu ljubimce jer je presedan već učinjen”.

Iz bolnice kažu da je Barni dobio posebnu dozvolu da prisustvuje porođaju jer je sertifikovani „terapeurtski ps” i često boravi uz pacijente u bolnicama i pruža im utehu.

Sara Vindfild, glavna babica u bristolskoj bolnici, rekla je da je nakon porođaja obavljena detaljna dezinfekcija.

„Barni je licencirani pas i sa svojom vlasnicom redovno obilazi pacijente. Ona je tražila da Barni prisustvuje porođaju kao terapeutski pas, a ne njen ljubimac. Nakon konsultacija sa našim stručnjakom za kontolu infekcija, dozvolili smo Barniju da sedi u uglu porođajne sale”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: