Nil Jang povukao svoju muziku zbog "širenja lažnih vesti o vakcinama" – oglasio se Spotifaj

Spotifaj je rešio da ukloni pesme Nila Janga sa svog servisa nakon što se muzičar pobunio zbog, kako navodi, "širenja lažnih informacija o vakcinama".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.01.2022.

10:18

Nil Jang povukao svoju muziku zbog
Foto:EPA/Steve Pope

"Želimo da sav svetski muzički audio-sadržaj bude dostupan korisnicima Spotifaja. Uz to dolazi velika odgovornost u balansiranju sigurnosti za slušaoce i slobode za kreatore. Imamo detaljna pravila o sadržaju i uklonili smo više od 20.000 epizoda potkasta povezanih s kovidom 19 od početka pandemije. Žalimo zbog Nilove odluke da ukloni svoju muziku sa Spotifaja, ali nadamo se da će nam se uskoro vratiti", rekao je portparol Spotifaja za Vašington post ( The Washington Post).

Podsetimo, Nil Jang je negodovao zbog potkasta Džoa Rogana koji se emituje na ovoj platformi. Muzičar navodi da se tako "šire dezinformacije o vakcinama protiv kovida 19", pa je odlučio da se njegova muzika ukloni sa ove platforme.

"To radim jer Spotifaj širi lažne informacije o vakcinama – što može dovesti do smrti onih koji poveruju u te dezinformacije. Molim da odmah danas delujete prema ovom zahtevu", napisao je Jang u pismu svojoj diskografskoj kući i menadžerskom timu i dodao:

"Želim da Spotifaj odmah danas obavestite da želim da svu moju muziku maknu sa svoje platforme. Mogu da imaju Džoa Rogana ili Janga. Ne obojicu", napisao je Jang.

Muzičar je naveo da Spotifaj drži 60 posto striminga njegove muzike i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću, prenosi Headliner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: