20 najposećenijih muzeja na svetu

Nakon što je izgubio titulu najpopularnijeg muzeja na svetu 2016. Luvr se ove godine vratio na sam vrh liste.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

14:00

20 najposećenijih muzeja na svetu
Foto: Getty

Luvr je prošle godine bio najposećeniji muzej na svetu. Posetioci najviše odlaze u Evropske muzeje. Od 20 najposećenijih na svetu, deset se nalazi u Evropi, a čak pet u Londonu.

U SAD se nalazi šest najposećenijih muzeja, tačnije, u Njuorku i Vašingtonu. To su: Nacionalni muzej avijacije i astronauke, Metropoliten, Nacionalni muzej istorije prirode, Nacionalna galerija umetnosti, Američki muzej istorije prirode i Nacionalni muzej američke istorije.

Drugi najposećeniji muzej na svetu je Nacionalni muzej Kine u Pekingu.

Najveći porast posete beleže azijski muzeji. Na listi su se našli Muzej nauke i tehnike u Šangaju, Nacionalni dvorski muzej u Tajpeju i Muzej nauke i tehnologije u Pekingu.

Kada govorimo o podacima, prošle godine bilo je više od 108 miliona posetilaca, što je svega 0.2 odsto više nego 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: