Portal B92 deli karte za predstavu "Kovači" Narodnog pozorišta

Ova drama, napisana davne 1991. nije izgubila na značaju, te se njenim scenskim izvođenjem ne bi narušila jedna od principijelnih odrednica savremenog domaćeg repertoara – a to je aktuelnost.

Izvor: B92
Podeli
Foto: alphaspirit/depositphotos.com
Foto: alphaspirit/depositphotos.com

Portal B92 deli 2x2 karte za predstavu "Kovači" koja se igra u subotu 16. marta u 20:30 na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu. Ukoliko želite da osvojite karte, treba da odgovorite na pitanje "Ko je iz glumačke podele nagrađen za ulogu u ovoj predstavi na 6. internacionalnom festivalu Balkan 2000?" i odgovor pošaljete na mejl lifestyle@b92.net zajedno sa ličnim podacima (ime, prezime i broj telefona). Mi ćemo najbrže čitaoce nagraditi poklon-kartama. Mala pomoć, odgovor na pomenuto pitanje možete da nađete na sajtu Narodnog pozorišta.

Bez konvencionalnih i banalnih dramskih stereotipa (od ubifikcije do karakterizacije, od zapleta do raspleta) ova drama na umetnički tačan i verodostojan način otvara i pokreće pitanja lapidarno sažeta u "Ko je ko, šta je šta, šta je čije, čiji je ko, ko je čiji..." Pitanja koja jesu deo našeg sadašnjeg života i sudbine.

Kovači su drama kultivisanog izraza, puna nezlobive ironije, koja katkad prelazi u sarkazam, drama koja govori o jednom krvavom problemu smeštenom u, čini se, večitom algoritmu istorijske zbilje ovog tla, iz perspektive pomalo rezigniranog mudraca.

Režiju potpisuje Stefan Sablić, a u podeli su Branko Vidaković, Milenko Pavlov, Lujza Zorica Mirković i Dragan Nikolić.

strana 1 od 14 idi na stranu