Kultura

Utorak, 22.01.2019.

15:00

"Elektra": Mračna strana ljudi

Predstava Elektra (po Euripidu) nastala je 1968. godine, govori o mračnoj strani ljudi i njhovim osobinama. Adaptaciju prevoda istoimene antičke Euripidove tragedije na naš jezik preveo je Danilo Kiš, po čijem tekstu je komad te godine i premijerno izveden u nacionalnom teatru.

Izvor: B92

Foto: Narodno pozorište

Predstava govori o bratu i sestri koji žele da se osvete majci zbog toga što je ubila njihovog oca.

U njoj igraju Nada Šargin (Elektra), Marko Janketić (Orest), Pavle Jerinić (Pilad), Aleksandar Đurica (Zidar), Branko Jerinić (Strofije), Darko Tomović (Egist), Dušanka Stojanović Glid (Klitemnestra) i studenti Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije umetnosti Mina Nikolić, Bojana Đurašković, Joakim Tasić, Stefan Radonjić (Hor) i Vladimir Pejković (Muzičar).

Scenograf je Gorčin Stojanović, kostimograf Boris Čakširan, kompozitor Vladimir Pejković, dok će o scenskom govoru brinuti Ljiljana Mrkić Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: