"Dolazak ministra Vukosavljevića na štrajk glumaca pozitivan gest" VIDEO

Sindikat drame Narodnog pozorišta (SINGLUS) u Beogradu održao je sinoć jednočasovni štrajk, kao opomenu zbog neuvažavanja zahteva za smenjivanje upravnika Dejana Savića. Zbog obustave rada u pozorištu, predstava "Važno je zvati se Ernest" kasnila je 15 minuta. Okupljeni glumci u foajeu su razgovarali sa publikom i medijima i objasnili razloge kašnjenja. Na skup je došao i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a njegov dolazak glumci su ocenili kao pozitivan gest, kaže predsednica sindikata Ivana Nenadović. Ona je istakla da bi sledeći korak mogao da bude generalni štrajk, u slučaju da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot, Youtube
Foto: Screenshot, Youtube

"Mi publici ne želimo da uskraćujemo predstave, ne želimo sebi da uskraćujemo rad, ali taj rad mora da bude u dostojnim uslovima", istakla je jutros Ivana Nenadović u razgovoru za tv Prva.

Ona kaže da će oni, s obzirom na to da ih je sinoć posetio ministar kulture, za sada da sačekaju kada je u pitanju generalni štrajk jer je time pokazana želja za otvorenim dijalogom.

"Sačekaćemo sledeći korak Ministarstva, ali to neće biti predugo. Već u utorak je prvi sledeći radni dan posle praznika i mislim da je to onda trenutak da se reaguje", rekla je Nenadović.

Ona dodaje i da su nemogući kompromisi po pitanju Savićeve ostavke i da to nije pitanje ličnih afiniteta.

"Pitanje je godina problema koji nisu rešavani, ili su nakaradno rešavani. Dejan Savić nije jedini čovek koji upravlja Narodnim pozorištem. Potrebna je sistemska promena. Potrebno je da znamo da sledeći upravnik koji bude došao, kako god se on bude zvao, neće upravljati samostalno nego sa kompetentnim i stručnim timom", zaključila je ona i dodala da smatra da je poruka Ane Brnabić dobro prihvaćena od strane glumaca i da je to znak da ih je Vlada čula.

Više o tome pogledajte u prilogu.

Pozorište

"Raslo mi je badem drvo" na sceni BDP

Predstava "Raslo mi je badem drvo" Živojina Pavlovića u režiji njegove ćerke Milene Pavlović Čučilović biće premijerno izvedena 29. novembra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, najavili su iz pozorišta.

Pozorište utorak 27.11. 17:58 Komentara: 2
strana 1 od 15 idi na stranu