Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Pozorište

Još dve premijere u Madlenianumu do kraja sezone

Opera i teatar "Madleninum" do kraja ove, 20. sezone, imaće još dve premijere - plesno-dramske predstave "Slučajevi" u režiji i dramaturgiji Tadije Miletića 21. juna i "Prisutnost" grupe mladih umetnika 30. juna, a sezonu će završiti 1. jula nastupom AKUD-a "Branko Krsmanović".

Pozorište utorak 19.06. 16:30 Komentara: 0

Dve predstave Olivera Frljića na 52. Bitefu

Dve predstave u režiji Olivera Frljića - "Gorki, Alternativa za Nemačku?" u produkciji "Maksim Gorki teatra" iz Berlina i "Šest lica traži pisca" Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, biće deo programa 52. Bitef festivala koji će biti održan od 14. do 22. septembra.

Pozorište petak 15.06. 12:22 Komentara: 0

Čikaški hop-hop mjuzikl u programu Šekspir festivala

Čikaški hip-hop mjuzikl "Q-gents", koji je američki MTV opisao kao brilijantan, zatim "Please, continue - sudjenje Hamletu" sa pravim advokatima, sudijama i veštacima i "Tit Andronik", hit predstava Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Igora Vuka Torbice, koja je obeležila pozorišnu sezonu u regionu, samo su deo programa Šekspir festivala koji će se od 28. juna do 3. jula održati u na nekoliko lokacija, najavili su organizatori.

Pozorište ponedeljak 11.06. 18:16 Komentara: 0
strana 1 od 471 idi na stranu