Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Pozorište

Danas je Svetski dan pozorišta

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan pozorišta, a poruku, koja će se čitati pre svake predstave, uputio je britanski glumac, pisac, reditelj i suosnivač pozorišta "Theatre de Complicite" Sajmon Makbarni.

Pozorište utorak 27.03. 10:20 Komentara: 0
strana 1 od 5 idi na stranu