Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem
Prinscreen YouTube/Veče sa Ivanom Ivanovićem

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Pozorište

Egon Savin: "Devedesete" su intimna drama

Nisam napravio predstavu o političkim okolnostima, već intimnu dramu o refleksiji ratnog okruženja na raspad porodice, kazao je Tanjugu Egon Savin reditelj predstave "Devedesete", čija je premijera zakazana za 27. mart na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pozorište petak 23.03. 14:42 Komentara: 0

"Ne drami, dođi na FIST!"

Pod sloganom "Ne drami, dođi na FIST!", danas počinje 13. Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST), čiji će se programi odvijati do 23. marta na desetak lokacija u Beogradu.

Pozorište subota 17.03. 11:00 Komentara: 0
strana 1 od 467 idi na stranu