VICE sa otpuštenim glumcima u Zaječaru

"Svinja debela" iz pesme sa snimka ispod, odnosi se na predsednika Skupštine grada Zaječara Sašu Mirkovića, sada i kandidata za generalnog direktora RTS-a. Pesmu su direktno njemu i gradskoj vlasti posvetili Vladimir Milošević i Vujadin Milošević, već poznati širom zemlje kao "otpušteni glumci" zaječarskog pozorišta Zoran Radmilović.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

16:14

Default images

Ova pesma će se večeras od šest ponovo pevati na zaječarskom trgu, na još jednom u nizu mitingu opozicije koja traži raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Dan nakon izvođenja pesme na poslednjem mitingu opozicije u Zaječaru, 9. marta, otpušteni su iz pozorišta. Oni kažu da je otkaz upozorenje ostalima "koji bi da se bune poput vlasti", a vlast kaže da je u pitanju sistematizacija i da su Miloševići obični neradnici.

Priznaju mi da ne rade ništa od kad su dobili otkaz, pokušavaju da dođu sebi i uživaju u medijskoj pažnji.

Sreli smo se u praznom kafiću odmah pored pozorišta. Pljuštala je kiša i na ulicama nije bilo žive duše. Vujadin mi kaže da sam izabrala najgore vreme za kafu, jer je Zaječar u četiri popodne, radnim danom, mrtav. A ovaj kafić je jedan od onih koji okuplja neku ok ekipu i obično je pun. Sada nije bio, i uz kišu, deluje malo depresivno.

Depresije kod Vujadina i Vladimira stvarno nema. Kažem im da neću da slušam uvežbane izjave i da želim da mi najnormalnijim jezikom i najprostije moguće objasne šta se dešava u Zaječaru – kad su počeli, bilo je teško zaustaviti ih.

- Dešava se to da je u Zaječaru zavladao fašizam. U pozorištu nema redovnih plata već godinu dana, na primer - govore u glas.

Ostatak teksta pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: