Nagrada pantomimičara za Marka Stojanovića

Marko Stojanović, dramski umetnik i v.d. direktora Doma omladine Beograda, po oduci Saveta Festivala monodrame i pantomime, dobitnik je Plakete Festivala za doprinos razvoju i popularizaciji pantomimske umetnosti u Srbiji.

Podeli

Priznanje će mu biti uručeno u petak, 05. jula na ceremoniji proglašenja pobednika 38. festivala monodrame i pantomime, u Pozorištu lutaka „Pinokio“. Zaposleni u Domu omladine Beograda ponosni su na priznanje koje je dodeljeno njihovom direktoru i upućuju mu radosne čestitke. Uspešan rukovodilac je veliki podsticaj za uspeh i radnu ambiciju kolektiva.

Marko Stojanović rođen je 1971. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti završio je glumu i specijalizirao pantomimu na čuvenoj Pariskoj međunarodnoj školi mimodrame Marsela Marsoa.

Od povratka iz Pariza, 1994. godine, do danas Stojanović aktivno radi na razvoju pantomimske scene u Srbiji, ali i na edukaciji mladih u ovoj oblasti. Suosnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara, Beograd, kao i osnivač Beogradske škole pantomime u kojoj predaje. Zajedno sa kolegama iz Izraela Oferom Blumom i Francuske Žan Bernarom Laklotom, inicijator je obeležavanja Svetskog dana pantomime 22. marta, na dan rođenja jednog od najznačajnijih pantomimičara svih vremena, Marsoa.

Tokom svoje profesionalne karijere glumca i profesora, ali i u humanitarnim i sportskim delatnostima, Stojanović je dugi niz godina posvećen radu sa mladima i unapređenju obrazovnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za mlade. Dobitnik je trofeja „Sport i omladina“ Međunarodnog olimpijskog komiteta za rad sa mladima i promociju olimpizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu