Digitalno predstavljanje Srbije na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Srpska književnost će na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, koji počinje sutra, zbog pandemije koronavirusa biti predstavljena u prilagođenom, digitalnom formatu, saopštili su iz Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/_fla
Foto: depositphotos/_fla

Putem različitih linkova virtuelna sajamska publika moći će da se upozna sa nekima od najznačajnijih srpskih pisaca, kao i delom najnovije izdavačke produkcije iz Srbije.

Nakon sajmova knjiga u Pekingu i Moskvi i na digitalnoj platformi Sajma knjiga u Frankfurtu, koji će trajati do 18. oktobra, postavljene su tzv. „oglasne table”, na kojima su izložene promotivne fotografije knjiga sa kratkim beleškama o njima, video-prezentacije dela i autora i razgovori sa savremenim piscima.

Tu su i informacije o knjigama nagrađenim Andrićevom i Ninovom nagradom u poslednjih 10 godina, kao i poseban segment posvećen Dragoslavu Mihailoviću, koji ove godine puni 90 godina i čije su pripovetke u prevodu na nemački jezik prošle godine privukle posebnu pažnju.

U virtuelnom predstavljanju zainteresovanim stranim posetiocima i izdavačima ukazano je na klasike srpske književnosti, na neke od najznačajnijih autora u drugoj polovini 20. veka i posebno na savremene pisce koji su već izazvali interesovanje stranih izdavača, kao i one čija bi dela mogla da budu zanimljiva urednicima i prevodiocima.

Uz prezentaciju srpske knjige postavljen je i digitalni katalog, a za sve zainteresovane strane izdavače, urednike i prevodioce, kao i druge posetioce Sajma obezbeđena je internet i telefonska komunikacija sa bibliotekarima Univerzitetske biblioteke u Beogradu.

Digitalno predstavljanje srpskog izdavaštva organizovala je Univerzitetska biblioteka u Beogradu, koja je na ovogodišnjem konkursu Ministarstva kulture i informisanja podržana kao nosilac projekta predstavljanja naših knjiga na inostranim sajmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu