"Noćni talasi" ove subote zapljuskuju Zemun

Koncert pod nazivom "Nocturnal waves" odrzaće se u subotu, 27. avgusta 2022. godine u klubu Fest u Zemunu sa početkom u 20 časova.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2022.

21:25

Foto: Promo

Publika će ove večeri imati prilike da pogleda dva internacionalna projekta, sa beogradskim bendom kao domaćom podrškom.

Jedan od njih je Edges, samostalni projekat umetnika Nika Ruvalkabe iz Los Anđelesa.

Edges kombinuje elemente zvuka darkwave-a, shoegaze-a i dream pop-a.

Debitni album FRAGMENTIA odjekuje melanholijom bendova iz 80-ih kao što su The Cure i New order, dok održava punk rock energiju svojih južnokalifornijskih korena.

Iste večeri nastupaće još jedan solo projekat, ali sada ženski, pod nazivom Warteraum, koja će u Fest doneti darkwave, synth-punk zvuk.

Miša Niman-Sramkova, producentkinja i vizuelna umetnica iz Beča, stoji iza ovog projekta. Uživo je debitovala 2019 godine. WARTERAUM je izbacio tri EP-a,
uporedo praveći talase sa izdanjem iz 2021 godine "New wave".

Kao domaća podrška nastupiće publici vrlo poznat beogradski bend Asphalt Chant, jedini aktivan darkwave gothic-rock sastav u regionu. Nastao je 2007. godine i aktivno se bavi izvođenjem autorskih pesama kroz samostalne koncerte i muzičke manifestacije u Srbiji i u inostranstvu. Bend je nastupao na mnogobrojim festivalima kao što su Exit, Festival srpskog podzemlja, Dev9t, i Starwood.

Karte u pretprodaji mogu se kupiti po ceni od 600 dinara u klubu Fest.

Na dan koncerta, cena karte biće 800 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: