Slobodan Trkulja svira za bebe

Poznati muzičar Slobodan Trkulja održaće 6. novembra u Studentskom kulturnom centru neobičan koncert namenjen bebama, najavio je organizator Centar za kulturu i informisanje "Kisaru".

Izvor: Tanjug
Podeli

Trkulja će svirati na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali i na mnogim dečijim igračkama.

Kao instrumenti poslužiće mu i različiti predmeti na kojima Trkuljina jednogodišnja ćerka voli da pravi buku, odnosno "svira".

Koncert je namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta, a specifičan je i po tome što će deci tokom Trkuljinog nastupa biti dozvoljeno da leže, šetaju, igraju i smeste se kako im odgovara.

Nakon koncerta biće organizovana radionica na kojoj će deca imati priliku da sviraju zajedno sa Trkuljom ili crtaju.

Koncert za bebe je prvi događaj te vrste u Srbiji, a organizator je Centar za kulturu i informisanje "Kisaru", u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom.

Centar za kulturu i informisanje "Kisaru" planira ciklus koncerata za najmlađe, a projekat su podržali, kako je navedeno, Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete i nauke.

Muzika

Drugi način i Svremenaši u DOB-u

Jedinstvena prilika da na jednom mestu u jednoj večeri čujete najveće hitove dva velika ex-YU benda: Drugi Način (Zagreb) i Svremenaši će 12. novembra od 21h u Domu omladine podsetiti fanove na najlepše trenutke iz svojih sada vec skoro 40-godišnjih karijera.

Muzika ponedeljak 31.10. 14:17 Komentara: 0

Šade i Vojnici ljubavi oduševili

Britanska pevačica Šade nastupila je u nedelju uveče u punoj Beogradskoj areni, pruživši publici dvočasovni presek višegodišnje karijere. Posle sat vremena kašnjenja, uz zvuke koračnice i pesmu “Soldier of Love” sa istoimenog novog albuma, Šade je izašla na scenu.

Muzika ponedeljak 31.10. 08:52 Komentara: 26

Večeras Šade u Beogradskoj Areni

Britanska pevačica Šade (Sade Adu) nastupiće večeras u Beogradskoj areni, u okviru svetske turneje koja pretenduje da bude na prvom mestu po zaradi ove godine. Šade "mistična, elegantna, sa glasom koji zavodi" pratiće njen bend nepromenjen od samog početka, pojačan perkusionistima, gitaristima i saksofonistom.

Muzika nedelja 30.10. 09:15 Komentara: 4

Poslednje veče BG Džez Festivala

Koncertima vodećeg afričkog džez muzičara Čeik Loa, kultnog američkog gitariste Marka Riboa, slovačkog umetnika mlađe generacije saksofoniste Igora Lumperta, američkog gitariste Eliota Šarpa i austrijskog saksofoniste Harija Sokala večeras u Domu omladine završava se 27. Beogradski džez festival.

Muzika nedelja 30.10. 08:50 Komentara: 0

Kvintet Čarlsa Lojda danas na BJF-u

Ikona američkog džeza Čarls Lojd nastupiće sa svojim Novim džez kvartetom (New Quartet) večeras u Velikoj sali Doma omladine na 27. Beogradskom džez festivalu. Jedan od najvećih lidera, improvizatora i inovatora svih vremena, legendarni saksofonista Lojd nastupiće sa istaknutim savremenim džez muzičarima Džejsonom Moranom, klavir, Rubenom Rodžersom, kontrabas i Erikom Harlandom, bubnjevi.

Muzika subota 29.10. 10:25 Komentara: 1

Koncert BGF u vedrim tonovima

Beogradska filharmonija održala je u petak uveče u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine koncert iz svog "Popularnog ciklusa" sa solistom češkim pijanistom Pavelom Kašparom pod upravom hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka.

Muzika subota 29.10. 10:08 Komentara: 0
strana 1 od 51 idi na stranu