Najbolji hevi metal albumi

Album „Master of Puppets“ američke grupe Metallica proglašen je najboljim hevi metal izdanjem prema mišljenju posetilaca sajta „Music Radar“.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

11:50

Default images

Posetioci sajta glasali su za najbolje hevi metal albume svih vremena, a glasanje je zaključeno 28. aprila kada je i objavljena lista koja obuhvata najboljih pedeset. Više od 6.000 glasova stiglo je za „Master of Puppets“ što čini 20 posto ukupnog broja glasova.

Na drugom mestu našao se album grupe Iron Maiden „The Number of the Beast“, a treći je „Appetite for Destruction“ sastava Guns N’ Roses.

„Master of Puppets“, snimljen 1986. godine, već se nekoliko puta nalazio na sličnim listama. Časopis „Time“ svrstao ga je 2006. godine na listu 100 najboljih albuma svih vremena. Album je svrstan i u knjigu „1001 album koji morate da čujete pre nego što umrete“ Roberta Dimeryja, dok ga je časopis „Rolling Stone“ uvrstio u 500 najboljih albuma ikada snimljenih.

Ipak, ovo nije jedini album grupe Metallica koji se našao na listi. Na četvrtom mestu našlo se njihovo izdanje „Ride the Lightning“. Najboljih pet hevi metal albuma zaokružuje „Reign In Blood“ grupe Slayer.

Šesto mesto pripalo je albumu „Rust In Peace“ iza kojih stoji Megadeath. Slede grupa Black Sabbath sa albumom „Paranoid“ na sedmom i AC/DC sa izdanjem „Back in Black“ na osmom mestu. Izdanje grupe Pantera „A Vulgar Display of Power“ na devetom je mestu a deseti najbolji hevi metal album je „Powerslave“ grupe Iron Maiden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: