Andžej Sapkovski radi na novoj knjizi iz serijala "The Witcher"

Poljski pisac Andžej Sapkovski potvrdio je da radi na novoj knjizi iz serije The Witcher, koja bi trebalo da nastavi priču o lovcu na čudovišta Geraltu od Rivije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2023.

12:00

Andžej Sapkovski radi na novoj knjizi iz serijala
Foto: Profimedia

Tokom intervjua za ukrajinski Jutjub kanal Fantastic Talk, Sapkovski je otkrio da godinama nagoveštava povratak seriji, ali konačno može da potvrdi da radi na novoj knjizi o Geraltu.

"Nikad ne govorim ove stvari jer se sa mnom nikad ne zna. Možda ću nešto učiniti, možda neću", rekao je Sapkovski. "Svaki put kada sam rekao da ću nešto napisati, a onda nisam, ljudi su se žalili da sam ih prevario i da sam ih lagao."

"Zato ne volim da pričam na čemu radim dok to ne završim. Jer dok se ne završi ne verujem da postoji. Ali pošto uvek pravim izuzetke za Ukrajince, sada ću napraviti jedan. Da, radim na novoj knjizi The Witcher i to veoma marljivo. Možda će mi trebati još godina da završim, ali ne više“, dodao je pisac.

Poslednja knjiga u nizu bila je zbirka kratkih priča Sezona oluja iz 2013. godine, koja se dešava pre priče u romanima. Poslednji roman, kojim je Sapkovski završio priču o Geraltu, bila je Gospa od jezera iz 1999. godine.

Pošto se Geraltova priča završila u poslednjem romanu, pretpostavlja se da će se nova knjiga verovatno fokusirati na prošlost, baš kao i Sezona oluja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: