Kultura

Sreda, 31.10.2012.

14:24

Koliko će Sendi koštati Holivud?

Filmska i TV produkcija bazirana u Njujorku potpuno je stala, pozorišta i bioskopi su u mraku a industrija zabave se suočava sa desetinama miliona dolara gubitka.

Izvor: B92

Default images

Uragan Sendi je pokazao da je stara poslovica šoubiza: „The show must go on” (Šou ne sme da stane) čista laž.

Najgora oluja koja je pogodila Istočnu obalu u poslednjih sto godina paralizovala je Njujork, odložila filmske premijere, prekinula snimanja (i na otvorenom i na zatvorenom) i primorala Brodvej da ugasi sveta. U trenutku kad je grad u vanrednom stanju, filmska, pozorišna i TV produkcija grada polako sabira štetu koja bi mogla da dostigne desetine miliona dolara.

Jedna od tri scene na kojima se snima serija Blue Bloods je pod vodom, zvezda Tom Selek je bio „zaglavljen”u jednom hotelu u centru grada a stan Donija Valberga na Donjem Menhetnu je poplavljen.

Večernje emisije Džimija Falona i Dejvida Letermana snimane su bez publike, otkazana je premijera „Ane Karenjine” sa Džudom Loom i Kirom Najtli...
Beta
U Njujorku se trenutno snima preko deset filmova i 21 TV serija. Sve produkcije su prekinute na najmanje tri dana.

Mnogi studiji se nadaju da će im osiguranje maksimalno pokriti štetu, ali „ništa ne može nadoknaditi gubitak momentuma, što naročito šteti malim filmovima kao što je naš”, kaže Entoni Mastromauro, producent nezavisnog filma „After the Fall” u kome igraju Dejvid Duhovni, Houp Dejvis i Timoti Haton.
Beta

Njujork ovih dana izgleda kao prava kulisa za film katastrofe: voda ide kroz tunele, reke Hadson i Ist preplavile su kilometre obale, a masovni nestanak električne energije potpuno je ugasio prepoznatljiv noćni pejzaž Menhetna.

Uprkos svim uništenjima i najmanje pedeset jednoj ljudskoj žrtvi koje je Sendi izazvala, analitičari ne očekuju dugoročne posledice na fimsku industriju Njujorka.

„Dokle god se držimo zajedno, siguran sam da ćemo se vrlo brzo oporaviti”, kaže Ketrin Oliver iz gradonačelnikove kancelarije zadužena za medije i zabavu.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: