Kultura

Sreda, 28.12.2011.

15:24

“Montevideo” od januara na RTS-u

Televizijska serija ''Montevideo, Bog te video'' reditelja Dragana Bjelogrlića rađena u produkciji ''Intermedija netvorksa'' počeće da se prikazuje u januaru 2012. godine na prvom programu RTS-a, najavila je na konferenciji za novinare novinarka Majda Ropret-Filipović.

Izvor: Tanjug

Default images

Glavni i odgovorni urednik kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodrag Zupanc i direktorka ''Intermedija netvorksa'' Tijana Konstantinović potpisali su ugovor o saradnji ove dve kuće izrazivši iskreno zadovoljstvo što će gledaoci imati priliku da vide jednu kvalitetnu seriju.

Reditelj filma Dragan Bjelogrlić istakao je da je serija jedan ''lep i logičan način života filma'' i da je ''sama po sebi autonomno delo''.

On je objasnio da ona neće izgledati tako što će film biti prikazivan iz delova, već će publika moći da vidi mnoge scene kojih nema u filmu.

''To su dve različite forme - filmska naracija i serija i to je za nas bio jedan težak i iscrpan posao'', rekao je Bjelogrlić.

On je ocenio da serija, koja će imati 24 epizode je bolja od filma, jer on nije imao ''prostora da isprati sve tokove priča do kraja''.

Bjelogrlić je dodao da se iskreno nada da će serija ''Monevideo, Bog te video'' ući u red veoma gledanih serija RTS-a i da će je generacije koje dolaze sa zadovoljstvom gledati.
Foto: Tanjug
Miloš Biković koji u filmu tumači lik fudbalera Aleksandra Tirnanića-Tirketa istakao je da je serija nešto čemu su svi u ekipi najviše energije posvetili i da će se njihov trud tek videti kroz seriju.

U serijskoj verziji priče o fudbalskim junacima iz 1930. godine pojaviće se mnogo glumaca koji tumače likove kojih nema u filmu. U toj ekipi se nalaze Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Ðorđević, specijalni gost fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević, Dragan Petrović Pele, Marko Nikolić i mnogi drugi.

Prve epizode TV serije upoznaće gledaoce sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu 30-tih godina prošlog veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremema za odlazak na prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja - Montevideo.
Foto: Tanjug
Scenario za seriju je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Scenario za film i TV seriju je inspirisan knjigom našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj su opisani istiniti događaji u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju.

Uloge u TV seriji tumače - Miloš Biković, Petar strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Chetković, Nebojša Ilić, Nikola Ðuričko, Viktor Savić.

Direktor projekta je Zvonimir Šimunec, direktor fotografije Goran Volarević, montažer Ivan Vasić, a kostimograf Dragica Laušević.

Film ''Montevideo, Bog te video'' videlo je više od 500.000 gledalaca, a on je osvojio mnogo nagrada među kojima je nagrada publike u Moskvi, specijalna nagrada žirija na Filmskom festivalu u Puli, a trijumfovao je i na godišnjoj dodeli nagrada FIPRESCI Srbija osvojivši nagrade za najbolji film, režiju i scenario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: