Nagrade za „Neka ostane među nama”

Svečanom dodelom "Zlatnih Arena" u pulskoj Areni zatvoren je ovogodišnji 57. festival igranoga filma u Puli. Sedam „Zlatnih arena” uključujući i za najbolji film, kao i nagrada žirija kritičara Fedeore osvojio je film „Neka ostane među nama” reditelja Rajka Grlića.

Podeli

Jednoglasna odluka žirija kojim je predsedavao hrvatski reditelj Bogdan Žižić, obrazložena je rečima da je "ovo delo najuspešnije oslikalo krizu bračnih odnosa koji su dominirali programom ovogodišnjeg festivala”. Grlićev film je u Puli doživeo apsolutni trijumf: sam reditelj osvojio je i nagradu za najbolju režiju, kao i 30.000 kuna koje „Hipo banka” dodeljuje reditelju najboljeg filma, Kseniji Marinković pripala je „Arena” za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je direktoru fotografije Slobodanu Trniniću pripala „Zlatna arena” za kameru.Za usklađeni rad kompozitora, nagrada za najbolju muziku pripala je Alfiju Kabilju i Alanu Bjelinskom, za scenografiju u filmu „Neka ostane među nama” nagrađen je Ivo Hušnjak, dok je Srđanu Kurpjelu pripala posebna „Zlatna arena” za ton.

Publika u Areni je nagradu "Zlatna vrata Pule" dodelila filmu "Sedamdeset i dva dana" reditelja Danila Šerbedžije u produkciji Inter Filma iz Zagreba, kojeg je publika u Areni ocenila najvišom ocenom: 4,59. Posle svečane dodele nagrada u Areni su prikazana dva filma iz Popularnoga programa i to film "Kako je Gru ukrao mesec" reditelja Pierrea Coffina i Chrisa Renauda kao i film, fantastična drama, "Slika Doriana Graya" reditelja Olivera Parkera.

Za ulogu Joje u filmu Danila Šerbedžije i za „samozatajnu glumu s kojom je postigao kvalitetan balans nosiocu glavne uloge”, Bogdan Diklić osvojio je „Zlatnu arenu” za najbolju sporednu ulogu. Glavnom glumcu u „U sedamdeset i dva dana” Radetu Šerbedžiji uručena je „Zlatna arena” za najbolju ulogu u filmu koji je dominatno osvojio i nagradu publike – „Zlatna vrata Pule”, ali i nagradu za najbolju masku (Snježana Gorup).

Film/TV

Propeler Motovuna za "Oktobar"

Svečanom dodelom nagrada u Motovunu je završeno 12. izdanje "Motovun film festivala", a peruanski film "Oktobar" reditelja Daniela i Diega Vege dobitnik je glavne nagrade, "Propelera Motovuna".

Film/TV subota 31.07. 10:54 Komentara: 0

"Interakcija 2010"

U Požegi je počeo peti Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2010" u kojem učestvuje 20 studenata filmskih akademija iz 14 zemalja.

Film/TV četvrtak 29.07. 15:32 Komentara: 0
strana 1 od 48 idi na stranu