Technotise premijerno u SC-u

Prvi srpski animirani dugometrazni film “Technotise - Edit i ja” premijerno će biti prikazan u ponedeljak, 28. septembra u Sava centru od 20.30 časova.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2009.

14:00

Default images

„Technotise – Edit i ja rađen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova. Produkt je četiri vrste animacije (klasicne 2D, 3D, vektorske i kolažne), a uzor filma bile su japanske anime.

Glasove animiranim junacima pozajmljuju Petar Kralj, Seka Sablić, Srđan Todorović, Sanda Knežević, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i Nebojša Glogovac, a muziku za film radili su Boris Furduj i Slobodan Strumberger.

Priča filma prati Edit, prosečnu devojku, koja živi i studira u Beogradu 2074. godine. Volonterski radi u istraživačkom centru, gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija koji, posle otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji, potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe.

Da bi povećala svoje intelektualne kapacitete, zbog problema na fakultetu, Edit ugrađuje cip sumnjivog porekla. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija mentalno, a zatim i fizički u Editinu paralelnu ličnost - Edija... Edit i Edi shvataju da će iz svega moći da izađe samo jedan pobednik...



„Pošto sam 1998. godine kao diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti završio strip „Technotise” (koji je dve godine kasnije bio i objavljen), primetio sam da čitaoci pozitivno reaguju na prizore beogradskih zgrada na koje su dodavani raznovrsni futuristički arhitektonski elementi. Ta prepoznatljivost je čitaocima pružala utisak ubedljivosti i osećanje da bi se tako nesto u budućnosti zaista moglo videti na ulicama Beograda. To je efekat koji bih želeo da postignem i u ovom filmu“, kaže autor filma Aleksa Gajić.

”Technotise – Edit i ja” će od 1. oktobra biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: