Prvi put u Beogradu javno čitanje uvredljivih komentara i mejlova

Prvo izdanje "Hate poetry Belgrade" organizuje Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u utorak, 18. septembra, od 19 sati. Dramaturškinja Borka Pavićević i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2018.

17:50

Prvi put u Beogradu javno čitanje uvredljivih komentara i mejlova
Foto: Promo

"Hate poetry" je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, a moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap.

Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke, a format je dobio brojne nagrade.

Prvo beogradsko veče "Hate poetry" biće održano u Centru za savremenu književnost u utorak 18. Septembra od 19 sati.

Broj posetilaca je limitiran na pedeset.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: