Jedan pariski muzej možete da posetite "kao od majke rođeni"

Pariski muzej savremene umetnosti "Palas de Tokio" (Palais de Tokyo) planira da jedan svoj radni dan u potpunosti posveti posetiocima bez odeće.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

15:15

Jedan pariski muzej možete da posetite
Thinkstock / Ilustracija

Muzej, naime, 5. maja organizuje nudistički dan. Ulaz je besplatan, a oni koji bi želeli da ga obiđu "kao od majke rođeni" trebalo bi prethodno da se registruju u Pariskoj asocijaciji nudista.

Svi registrovani, po dolasku u muzej, ostaviće svu odeću na garderobi i potom slobodno moći nagi da obilaze postavku izložbe pod nazivom "Discorde, fille de la nuit" (fr. Svađa, prijateljica noći).

Posetioce će kroz izložbu voditi jedan od radnika muzeja, takođe nudista, piše Lounli planet.

Pariska asocijacija nudista očekuje dobar odziv zainteresovanih za događaj koji su nazveli "istorijskim za francusku prestonicu".

Iako se udruženja nudista sve češće žale na sve manji broj zainteresovanih za njihov životni stil, u Parizu je poslednjih godinu dana primetan njihov porast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: