Film "Igla ispod praga" nagrađen u Kragujevcu

Film "Igla ispod praga" reditelja i scenariste Ivana Marinovića osvojio je nagradu publike grada Kragujevca na prvom Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu, saopštili su danas producenti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Marinovićev prvenac je prikazan u takmičarskom programu zajedno sa još tri domaća ostvarenja, te sa ostvarenjima iz Nemačke, BiH, Francuske, Austrije, Italije, a jedini festivalski žiri - publika, izglasala je "Iglu ispod praga" za najbolji film.

"Zahvalan sam kragujevačkoj publici što nam je ovom nagradom dala vetar u leđa u distribuciji i što time šalje signal bioskopima da publika voli i sofisticiraniji sadržaj, te da 'Igla ispod praga' itekako ima potencijal za veliku gledanost", izjavio je Marinović povodom priznanja.

"Igla ispod praga" se, nakon svetske premijere u Sarajevu i turneje po različitim kontinentima, te mnogih pozitivnih kritika, trenutno prikazuje u domaćim bioskopima.

Svetska filmska kritika je do sada bila jednoglasna u stavu da je Marinović ispričao priču o malom čoveku sa velikim problemima i to tako da je ovaj film u mogućnosti i da nasmeje i da rastuži.

Prestižni "Holivud Riporter" navodi da "Marinović pogađa zdravu ravnotežu između gorke komedije i naturalističke drame, uglavnom izbegavajući grube karikature i preterane emocije koje su često karakteristika filmova koji stižu sa Balkana", te ističe da je film "poslastica za ljubitelje crnog humora".

Glumačku ekipu čine Nikola Ristanovski, Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i mnogi drugi, a direktor fotografije je Đorđe Arambašić.

Šumadijski internacionalni filmski festival održan je od 15. do 18. decembra u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu