Kako je Dali prevario Joko Ono

Slikar Salvador Dali jednom prilikom prodao je za 10.000 dolara lažnu dlaku sa svog brka udovici Džona Lenona, Joko Ono izjavila je Amanda Lir.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

15:07

Default images

"Celog života Dali nije mogao da odoli kada bi mu pred nosom mahali čekom sa velikim iznosom", kazala je francuskom magazinu VSD glumica i bivša pevačica Amanda Lir, koja je nekada bila muza i ljubavnica španskog slikara nadrealiste.

"Jednom prilikom prodao je Joko Ono dlaku iz svog brka. Mislio je da je ona veštica i bojao se da će baciti čini na njega. Poslao me je da uberem suvu travku i stavio ju je u lepu kutiju", ispričala je.

"Ona je platila 10.000 dolara. Dali je voleo da nasamari ljude“, dodala je.

"Bio je moj profesor umetnosti, moj otac, moj ljubavnik", prisetila se Amanda Lir, koja je Dalija upoznala 1965, kada je on imao 61, a ona 18 godina.

Salvador Dali rođen je 1904, a umro je 1989. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: