"Koncert" Ejmi Vajnhaus razočarao

Evropsku turneju pevačica Ejmi Vajnhaus počela je skandalom u Beogradu. Publika na Kalemegdanu bukvalno je izviždala Ejmi, koja tokom sat i 11 minuta koncerta praktično nije ni zapevala.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.06.2011.

00:44

Default images

Dugo očekivani koncert na kojem se okupilo "pola Beograda" (procene su da je bilo oko 20.000 ljudi), uključujući i američku ambasadorku Meri Vorlik, odvijao se u nastojanju Ejmi da ostane na nogama i nešto peva, a stvar su povremeno "izvlačili" momci iz benda koji su sjajno svirali.

Ejmi Vajnhaus, poznata kao skandalmajstor i sklona da napusti koncert zato što je "na nečemu", ponovila je takav skandal i u Beogradu.

Na početku, pozdravila je Atinu, a malo kasnije publiku u Njujorku, mada je bilo teško razumeti šta govori - a to je sve što je radila, nepovezano govorila i otpevala tek par stihova nekoliko pesama koje su popularne u Srbiji kao i u celom svetu.

Posle 15-ak minuta koncerta, na društvenoj mreži "Tviter" počeli su komentari tipa: "Karaoke Ejmi", "Džez koncert u Beogradu", "Da li će policajci iz Starog grada da je odvedu na trežnjenje" i slično.

Ejmi je oko ponoći potpuno otišla sa scene u crno-zelenoj mini haljini sa šljokicama, ne otpevavši hit kojim je za široke mase počela njena karijera, pesmu "Rehab" (rehabilitacija), a po komentarima i zvižducima publike čini se da joj je baš to sada potrebno.

I strani mediji preneli su vest o skandaloznom koncertu britanske pevačice u Beogradu, ocenivši da je publika sa razlogom bila razočarana, jer je platila oko 40 evra da je čuje u zemlji u kojoj su plate među najnižima u Evropi.

BBC je izvestio da je oko dvadeset hiljada fanova na Beogradskoj tvrđavi izviždalo Vajnhaus nakon što su shvatili da je ona suviše pijana da bi nastupila, a o istim reakcijama piše i američka novinska agencija "Asošijejted pres" (AP).
Foto: Beta
Posle Ejmi Vajnhaus, na Kalemegdanu je nastupio Mobi, koji je sjajnim nastupom "digao" beogradsku publiku. Mobi je pesmu "Why does my heart" posvetio beogradskoj publici, koja ga je na Kalemegdanu dočekala ovacijama.

Mobi, za kojeg je publika komentarisala da je "u Beogradu ostavio srce", sa svojim bendom je svirao remiks pesme "Rehab" i digao publiku na noge na samom početku nastupa.

TANJUG u svom izveštaju sa koncerta navodi da je lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji je sa partijskim drugovima bio u vip loži, napustio koncert na Kalemegdanu na samom početku, a uskoro je sa koncerta otišla i američka ambasadorka, koja je oko 23 sata došla na koncert praćena fotoreporterima i u pratnji džipova. U publici su još viđeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar odbrane Dragan Šutanovac i potpredsednica LDP-a Nataša Mićić.

Opširniji izveštaj sa koncerta na Kalemegdanu pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: