Kako se zabavljamo uz kulturu?

Na inicijativu Ministarstva kulture Republike Srbije, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je sproveo detaljno istraživanje i kreirao sveobuhvatnu Agendu, a rezultati će biti predstavljeni javnosti na konferenciji u petak 11. februara.

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2011.

11:18

Default images

U Srbiji se godišnje održi na stotine kulturnih manifestacija, a najstarija među njima organizovana je još u 19. veku. Koliko ih je ukupno, ko ih organizuje, a ko posećuje, gde se održavaju, koje su najznačajnije, a koje najneobičnije, najatraktivnije, najkreativnije... otkriva Agenda manifestacija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Na inicijativu Ministarstva kulture Republike Srbije, Zavod je sproveo istraživanje i formirao najveću bazu kulturnih manifestacija u zemlji, koja će građanima Srbije, ali i inostranim posetiocima, približiti različita kulturna dešavanja.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja, način korišćenja Agende, kao i značaj koji ova baza moze imati za kulturni i turistički razvoj Srbije.

Agenda ce biti dostupna na internet stranici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka www.zaprokul.org.rs. Svi zainteresovani će moći na brz i jednostavan način da pretražuju kulturne događaje u našoj zemlji prema nazivu, mestu i vremenu održavanja, godini osnivanja i vrsti manifestacije. Agenda sadrži bogate opise manifestacija, fotografije koje prikazuju atmosferu sa događaja, kao i detaljne podatke o organizatorima. Sve to će kulturne manifestacije učiniti daleko dostupnijim javnosti, smatraju organizatori istraživanja.

Osim na srpskom jeziku, Agenda manifestacija ce biti dostupna i na engleskom.

Istraživanje će javnosti predstaviti Aleksandar Lazarević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Maja Milićević, istrazivač-saradnik, Nebojša Bradić, ministar za kulturu Republike Srbije, Goran Petković, državni sekretar za turizam pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i Miloš Milovanović, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: