Zašto Tarantino u svakom filmu snima stopala?

Američki režiser Kventin Tarantino, osim po specifičnim i originalnim filmovima, poznat je i po tome što u gotovo svako od svojih kinematografskih dela ubaci i pokoji kadar sa ženskim stopalima.

Izvor: index.hr

Subota, 18.03.2023.

11:38

Zašto Tarantino u svakom filmu snima stopala?
Foto: Profimedia, SOPA Images Limited/Alamy Live News

Tarantino je s godinama došao na glas kao zaljubljenik u ženska stopala, odnosno, mnogi su detektirali daj možda ima fetiš te da zbog toga insistira na snimanju scena u kojima su stopala u prvom planu.

Najpoznatije scene ženskih stopala snimio je u Pulp Fictionu i u svom poslednjem filmu Once Upon A Time In Hollywood, ali je vrlo retko govorio o tome zašto ih voli snimati. Jednom je prilikom, 2021. godine za G2, Tarantino ukratko objasnio zašto snima takozvane foot fetiš scene, a razlog je u najmanju ruku zanimljiv.

Tarantino forsira ženska stopala u filmovima jer je to, kako kaže, odlika dobrih režisera.

"Stopala se pojavljuju u filmovima mnogih dobrih rećisera. To je znak da je on dobar. Pre mene govorili su za režisera Luisa Bunuela da ima fetiš na stopala. Rekli su to i za Alfreda Hitchcocka, a optužili su i Sofiju Coppolu", komentirao je Tarantino.

Inače, Tarantino je navodno već započeo s pripremom svog novog i verovatno poslednjeg filma. Navodno će se zvati The Movie Critic, kako tvrdi The Hollywood Reporter, a javljaju i da će s režiranjem krenuti negde na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: