Razgovor o knjizi Olivere Zulović "Priručnik za solidan život" u Parobrodu

Razgovor o knjizi Priručnik za solidan život (Lom, 2023) Olivere Zulović, ovogodišnje 44. dobitnice književne nagrade ''Politikinog zabavnika'' za najbolju knjigu namenjenu mladima, na srpskom jeziku, održaće se u utorak, 7.marta od 19 časova u Parobrodu.

Izvor: B92

Petak, 03.03.2023.

16:07

Razgovor o knjizi Olivere Zulović
Foto: Promo

Osim autorke, o Priručniku za solidan život govoriće Irena Špadijer, profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u Parobrodu.

Priručnik za solidan život, prva knjiga Olivere Zulović, prema saopštenju žirija priznanja ''Politikinog zabavnika'', osobene stilsko retoričke fakture, prikazuje refleksivnu lepotu i tragiku odrastanja. Zulović je ispisala svet univerzalne metaforike, zahvaljujući kojoj ''Priručnik'' postaje istinska generacijska knjiga, u kojoj će se prepoznati mlađi, ali i stariji čitaoci.

Olivera Zulović rođena je u Kraljevu, odrasla u Ljubljani, živi i radi u Beogradu.

Dobrodošli!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: