U OŠ "Radomir Putnik" svečano otvoreno prvo dvojezično srpsko-francusko odeljenje

Svečanosti koju je otvorila direktorka škole Radoslava Mraović, prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete: Milan Pašić, pomoćnik ministra i Jelica Ristić, samostalni savetnik, Ambasade Francuske u Srbiji: Fatih Akčal, zamenik ambasadora Republike Francuske, zatim Francuskog instituta u Beogradu, Frank Idinga, kao i ataše za lingvističku saradnju, predsednik Skupštine gradske opštine Savski venac, Strahinja Kukić.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2022.

12:00

U OŠ
Foto: OŠ Radomir Putnik

Svečanom otvaranju prvog dvojezičnog srpsko-francuskog odeljenja prisustvovali su i direktori drugih beogradskih škola ali i uvažene zvanice, roditelji učenika škole, kolege nastavnici i učenici.

Projekat je pokrenut na inicijativu nastavnika francuskog jezika Tanje Gnjidić i Nadežde Džogaz, a podržan od strane direktora škole, celokupnog kolektiva, Školskog odbora i Saveta roditelja.

Prijemni ispit je položilo 23 učenika na kraju šestog razreda i na taj način postalo deo ovog programa svojom predstavom na francuskom jeziku.

Deo nastave sedam predmeta se u ovom odeljenju odvija na francuskom jeziku.

Nastavnici predavači su za matematiku Tatjana Malidža, za biologiju Jadranka Stojković , za istoriju Mija Pajantić, za geografiju Milka Mandić, za tehniku i tehnologiju Aleksandar Pavlović, za građansko vaspitanje Nadežda Džogaz i za versku nastavu Lazar Ristić. Učenici dvojezičnog odeljenja predstavili su se uvaženim zvanicama priredbom kojom su im je predstavili jednu neobičnu školu u kojij se prepliću java i san.

Kroz nju su prezentovali kao svoje znanje francuskog jezika, tako i svoje mnogobrojne umetničke talente a sve prisutne oduševili su svojim nastupom. Prisutnima je podeljen prvi broj školskog časopisa “Mali Dedinjac- Petit dédignac”, koji su uredili učenici ovog odeljenja.Ovom prilikom učeniku koji je postigao najbolji rezultat na prijemnom ispitu uručena je nagrada. Time je Sofija Stanković dobitnica stipendije koja obuhvata dvonedeljni boravak i usavršavanje jezika u Francuskoj.

Po završetku priredbe gosti su prisustvovali otvaranju izložbe dečijih radova “Moja ideja za logo dvojezičnog odeljenja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: