Da li je Dizni predvideo koronavirus, krije li film "Zlatokosa i razbojnik" neke tajne?

Diznijevi fanovi tvrde da imaju dokaze da je ovo ostvarenje predvidelo sadašnju pandemiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2020.

16:52

Da li je Dizni predvideo koronavirus, krije li film
Foto: Printscreen/Youtube

Najnoviji klasik kojem su učitana drugačija značenja je Diznijev film “Zlatokosa i razbojnik“ (Tangled) iz 2010. temeljen na poznatoj bajci o princezi Rapunzel. Diznijevi fanovi tvrde da imaju dokaze da je ovo ostvarenje predvidelo sadašnju pandemiju.

Da vidimo kako.

Tviter gori od komentara o detaljima filma

"Guglajte ime sela u kojemu je Rapunzel zatvorena (u karantin). Uradite to!" piše jedan od fanova, dok drugi predlažu da se koronavirus nazove Rapunzel ili Tangled kako glasi originalno ime filma.

Tangled je priča o ženi zatvorenoj u dvorcu u gradu Korona

Glavni razlog zbog čega su fanovi napravili ovoliku frku leži u radnji filma koji govori o ženi imena Rapunzel zatvorenoj (u karantinu) u izmišljenom gradu koji se zove Korona. I zbog toga neki od pokretača ove najnovije teorije zavere tvrde da film predviđa pandemiju, prenosi Kliks.ba

Ovo nije prvi film za koji fanovi tvrde da je predvideo koronavirus

Hit-film "Simpsoni" iz 2007. godine imao je mnogo aspekata koji su, kako se čini, predviđali pandemiju koronavirusa: gostovanje Toma Henksa, zatvaranje Springfilda zbog krize javnog zdravstva, pokušaji savezne vlade da umire građane...

U filmu je Rapunzel zatvorena u Koroni zbog problema koji se ne odnosi na zdravlje

Uprkos tvrdnjama da film predviđa koronavirus, pažljiviji pogled na Diznijev film otkriva da je Zlatokosa zarobljena u dvorcu u Koroni zbog stvari koja nema nikakve veze sa zdravljem. Tačnije, bila je zaključana jer njena duga kosa ima "čudesnu moć isceljenja", a šišanje kose joj je oduzima. Da bi zaštitila svoju kosu i kraljevstvo Korone, njena majka, dobroćudna veštica, zaključala je Zlatokosu.

Sve je ovo samo velika slučajnost?

Ako pažljivije pogledate film, videćete da nema nikakve veze s pandemijom, naravno. Štaviše, bilo kakve sličnosti između filma (kao što je ime grada Korona - što na latinskom znači "kruna" i zvuči kao generičko ime za "kraljevstvo") i trenutnog stanja stvari ne postoje. Ova priča nije teorija zavere, već teorija zabave!

Pogledajte šta Zlatokosa radi u "karantinu", možda dobijete neku ideju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: