Veliki koncert Muzikona na Kolarcu: Rok hitovi na klasičan način

Orkestar Muzikon nastavlja "Level Up!" sezonu u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca koncertom "Level Up No.2", sa temom "Rock&Classic" koji će se održati 21. februara u 20 sati.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

16:51

Veliki koncert Muzikona na Kolarcu: Rok hitovi na klasičan način
Muzikon, foto: Jovan Nedeljkov

Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente. Orkestar će izvoditi pesme Led Cepelina, Kvina i Bitlsa.

Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta "Queen Symphony Acoustic", koji, pored orkestra, čine hor i Queen Real Tribute bend, dok "Beatles go Baroque" legendardnog kompozitora Petera Brajnera i klasične verzije Led Cepelina izvode prvi put.

Peter Brajner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima, kao što su barokne verzije pesama Bitlsa i Elvisa Prislija. On je 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski olimpijski komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD "Janacek Operatic Suites" jedan je od top-10 klasičnih CD-ova 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.
Muzikon, foto: Jovan Nedeljkov
Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda, koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Uz klasični repertoar, Muzikon razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program, ili način izvođenja koncerta.

Pored koncerata, aktivnosti orkestra Muzikon podrazumevaju i brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: