Stoto izvođenje predstave "Voz" u Zvezdara teatru

Voja Brajović i Sergej Trifunović odigraće predstavu "Voz" Kormaka Makartija 100. put 8. oktobra na sceni Zvezdara teatra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.10.2017.

18:47

Stoto izvođenje predstave
Foto: YouTube Screenshot

Izvođenjem predstave oni će otvoriti novu sezonu u ovom renomiranom beogradskom pozorištu.

Voz je do sada videlo blizu 32.500 gledalaca, a popunjenost sale je bila neverovatnih 97 odsto. Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge važne nagrade u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu. Ulaznice za oktobarska izvođenja su rasprodate.

Brajović je ideju dobio kada je video film po Makartijevom delu (u originalu "The Sunset Limited", što je ime voza) koji je 2011. režirao slavni glumac Tomi Li Džons.

On je i igrao sa Samjuelom L. Džeksonom u drami o susretu dva čoveka različitih verskih ubeđenja i pogleda na svet. Likovi se zovu Beli i Crni, mada u drami, kao ni u životu, ništa nije crno-belo.

Profesor ateista bacio se pod voz, a spasao ga je bivši robijaš, vernik. Oni vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i htenjima, razočaranju zbog onoga što se u svetu dešava i nadi, o pitanju zašto živimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: