Aktuelno 1

14.03.2024.

13:38

Gipsy Kings predvođeni sjajnim Andre Reyes-om stižu u Beograd 19. maja – ovo je priča o njima

Poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji tradicionalnog flamenka, rumbe i modernih zvukova, bend Gipsy Kings je svojom zadivljujućom muzikom od momenta stupanja na muzičku scenu postao svetska senzacija.

Izvor: B92

Gipsy Kings predvođeni sjajnim Andre Reyes-om stižu u Beograd 19. maja – ovo je priča o njima
Promo

Podeli:

Nakon razilaženjenja članova originalne postave, glavna figura benda, Andre Reyes, nastavlja put globalnog ambasadora „gipsy“ muzike.

Seme ovog izuzetnog benda zasadio je Hose Reyes, renomirani španski „gipsy“ muzičar, čija duboka povezanost sa flamenko muzikom ga je dovela do toga da postane kultna figura u svetu muzike. Hoze, majstor pevanja i gitare, usadio je ljubav prema umetnosti svojim sinovima, Andreu i Nicolasu Reyesu, koji su od malih nogu pokazivali urođeni talenat za muziku i izvođenje.

Uz podršku i inspiraciju svog oca, Andre i Nicolas, zajedno sa ostalim članovima porodice Reyes, osnovali su originalni Gipsy Kings bend 1970-ih. Njihov jedinstveni stil, koji je kombinovao tradiciju flamenka sa savremenim uticajima, odjeknuo je širom sveta, donoseći bendu međunarodnu slavu gotovo istog momenta kada su se pojavili na sceni.

Kako je slava Gipsy Kingsa rasla, bend je postao globalni ambasador za romsku muziku, deleći kulturu i strast svog naroda kroz energične i  živahne nastupe. Međutim, vremenom je došlo do razdvajanja u originalnom bendu, što je dovelo do formiranja dve nove grupe predvođene braćom Rejes, Andreom i Nicolasom.

Bend predvođen Andre Reyes-om nastavio je svoj meteorski uspon na globalnoj muzičkoj sceni, očaravajući publiku svih uzrasta i porekla svojom zaraznom energijom i muzičkom virtuoznošću. Njihov uticaj prevazilazi granice, postajući prepoznati i slavljeni u svakom uglu sveta.

Promo

Jedan od vrhunaca u karijeri benda bila je nagrada Grammy Latino za njihov album "Savor Flamenco". Ovo priznanje ne samo da je istaklo njihovu umetničku izvrsnost, već je i potvrdilo njihov značajan doprinos svetu muzike, učvršćujući ih kao dominantnu snagu u međunarodnom muzičkom pejzažu.

Ukratko, bend Gipsy Kings Andrea Reyesa ne samo da predstavlja nastavak legendarne porodične muzičke tradicije, već i otelotvoruje duh strasti, inovativnosti i umetničke izvrsnosti koji karakteriše porodicu Reyes kroz generacije. Njihova muzika prevazilazi granice i nastavlja da oduševljava i pokreće publiku širom sveta, ostavljajući trajno nasleđe u svetu muzike.

Beogradska publika imaće prilike da ih uživo vidi 19. maja na Beogradu na vodi u organizaciji Skymusic-a, a ulaznice za ovaj jedinstveni  muzičko-scenski sopektakl dostupne su putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: