Petak, 10.08.2012.

19:26

U Dalmaciji i danas bukte požari

Hrvatski vatrogasci i danas se bore s požarima na području Dalmacije.

Izvor: Tanjug

Default images

Vatrogasni operativni centar Zadar primio je nešto pre ponoći dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mestu Bulići.

Požarom je zahvaćena hrastova šuma i rastinje, a u gašenju učestvuju vatrogasne jedinice iz Zadra i Benkovca.

Jutros su na mesto požara upućena i tri aviona "kanadera", koji su tokom jutra pomagali vatrogascima, ali sada su napustili požarište, dok gašenje i dalje traje, saopšteno je iz Državne uprave za zaštitu i spasavanje (DUZS).

Posle dva časa borbe, vatrogasci su gasili požar kod Šestanovca u širem rejonu Splita. Izgoreli su trava, niska vegetacija i belogorična šuma na "minski sumnjivom području".

Požar su gasila i dva "kanadera" koji su napustili požarište, a u toku je sanacija.

Posle podne je stigla i dojava o požaru na području Farske uvale na ostrvu Braču. Požar gase lokalne vatrogasne snage, a upućeni su avioni.
I danas gori otvoreni prostor na području Konjevrata kod Šibenika. Nakon što je posle podne javljeno o požaru, u gašenju učestvuju lokalne vatrogasne snage, ali i dva "kanadera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: