Svet

Ponedeljak, 02.09.2019.

12:42

Niskotarifna avio-kompanija u krizi: Traže preko 300 miliona dolara od akcionara

Norveška niskotarifna avio-kompanija Norvidžan er zatražila je od imalaca obveznica tog avio-prevoznika da joj produže ročnost otplate duga za do dve godine.

Izvor: Tanjug

Niskotarifna avio-kompanija u krizi: Traže preko 300 miliona dolara od akcionara
Foto: Depositphotos, rebius

Ova kompanija je, posle Rajanera i Viz era, treći najveći evropski niskotarifni prevoznik po broju putnika, ali se tokom svoje ubrzane ekspanzije susrela sa ogromnim gubicima i visokim dugom, navodi britanska agencija Rojters.

Norveška avio-kompanija je bila primorana da traži tri milijarde kruna (335 miliona dolara) od svojih akcionara u ovoj godini.

Ukoliko imaoci obveznica prihvate revidirane uslove, ročnost obveznica, koje dospevaju u decembru 2019. i avgustu 2020. godine, u ukupnom iznosu od 380 miliona dolara, bila bi produžena do novembra 2021. i februara 2022. godine.

Operativne performanse zaduženog avio-prevoznika poboljšale su se od sredine jula, ali je njegov obrtni kapital ove godine smanjen zbog tekućih problema oko rada motora trent 1000 i prizemljenja flote Boingovih aviona tipa 737 max.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

10 h

Podeli: