Četvrtak, 10.06.2010.

02:15

Francuska

Francuzi su kvalifikacije počeli kao apsolutni favoriti u grupi sa našom reprezentacijom, a do Južne Afrike, gde će braniti drugo mesto, stgli su preko baraža.

Izvor: AK

Default images

U deset mečeva protiv Srbije, Austrije, Rumunije, Litvanije i Farskih ostrva, Francuzi su zabeležili samo jedan poraz, ali i tri remija uz gol razliku 18:9.

Muke "trikolora" počele su od prvog meča kada ih je Austrija dobila 3:1, da bi posle teške pobede nad Srbijom u Parizu, u nastavku remizirali sa Rumunijom, te zabekežili tri minimalne pobede protiv Litvanije i Farskih ostva.

Usledili su remiji sa Rumunijom i Srbijom, da bi tek u poslednja dva kola Francuska proradilai sa gol razlikom 8:1 pobedila Austriju i Farane.

To je sve bilo dovoljno samo za baraž gde je igrala protiv Irske. Francuzi su pobedili sa 1:0 u Dablinu, a kada se očekivao lak posao u revanšu izgubili identičnim rezultatom. Odlučili su produžeci, tačnije gol Nikolasa Anelke kojem je rukom asistirao Tijeri Anri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: