Utorak, 11.05.2010.

15:44

Somalijski pirati oslobodili brod

Somalijski pirati oslobodili su brod "MV Talka" pod zastavom Bermuda, koji je otet 23. marta na putu od Egipta do Irana.

Izvor: Tanjug

Default images

"Mi ne znamo koliko je plaćen otkup, ali otkup je plaćen", rekao je čelnik Istočnoafričkog programa za pomoć moreplovcima Andru Mvangura, ali je dodao i da je još 19 brodova sa više d 350 članova posade i dalje zarobljeno.

On je potvrdio da je brod "MV Talka" oslobođen kasno sinoć ili jutros, pred zoru i da veruje da su 23 člana posade broda iz Šri Lanke, Filipinac i Sirijac dobro, jer nije bilo svađa tokom dva meseca zatočeništva i pregovaranja, prenela je agencija Rojters.

"Mi smo primili 2,5 miliona dolara i oslobodili smo brod kasno prošle noći. On je otplovio i posada je bila srećna", potvrdio je pirat koji se predstavio kao Ali u izjavi za agenciju Rojters iz piratskog raja Bargal.

Još uvek se ne zna pouzdano u kom pravcu "MV Talka", od 11,055 tona, sada plovi, a pošto je za brod plaćan otkup i oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: