Četvrtak, 01.10.2009.

12:17

Pala rumunska vlada

Rumunska koaliciona vlada pala je pošto su ministri iz socijaldemokratske partije podneli ostavke zbog smene vicepremijera i ministra policije Dana Nike.

Izvor: Tanjug

Default images

Nika je izjavio da su ministri podneli ostavke premijeru Emilu Boku, a lider socijaldemokrata Mirča Đoana prethodno je najavio taj potez i optužio Boka za kršenje protokola o partnerstvu. Bok je u ponedeljak smenio Niku, a predsednik Trajan Basesku potpisao je danas dekret o njegovom smenjivanju.

Vlada je pala uoči predsedničkih izbora u zemlji, zakazanih za 22. novembar, na kojima će, kako se očekuje, snage odmeriti šef države Basesku i predsednik gornjeg doma parlamenta Đoana.

Liberalnodemokratska stranka rumunskog premijera i njeni socijaldemokratski partneri, čiji je član i Nika, oformili su koaliciju po dolasku na vlast u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: