Ponedeljak, 30.06.2008.

18:19

Četvoro mrtvih u padu aviona

Četvoro ljudi poginulo je blizu Kartuma, kada se ruski teretni avion srušio posle poletenja iz glavnog grada Sudana, saopštio je predstavnik sudanske civilne avijacije.

Izvor: Beta

Default images

Veruje se da je u avionu "Iljušin 76" bilo četiri člana posade i da su svi bili ruski državljani. Portparol civilne avijacije Abdel Hafez Abdel Rahim rekao je da je avion poleteo iz Kartuma oko 7.00 časova i da je trebalo da leti za grad Jubu na jugu Sudana, ali se srušio nekoliko minuta kasnije nedaleko od aerodroma.

Sudanski radio "Omdurman" javlja da je avion udario u električnu banderu, a da je obližnji stambeni kraj ostao bez struje.

Abdel Rahim, međutim, navodi da uzrok pada za sada nije poznat, a da je avion zakačio banderu pošto je počeo da gubi visinu.

To je drugi avion koji se srušio u Sudana u poslednjih nedelju dana, a treći u junu.

Sudanski predsendik Omare al-Bašir otpustio je šefa civilne avijacije Abu Bakara Gafara i zabranio da teretni avioni ruske proizvodnje lete u civilnoj avijaciji. Ne navodi se, međutim, koji je status ruskih aviona u vojnoj avijaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: