Utorak, 21.11.2017.

09:05

AP: Škole u Pakistanu pune seksualnog zlostavljanja

Istraga koju je sprovela novinska agencija Asošijeted Pres, otkrila je da je u školama islama u Pakistanu široko rasprostranjeno seksualno zlostavljanje.

Izvor: Tanjug

AP: Škole u Pakistanu pune seksualnog zlostavljanja
Ilustracija: Thinkstock

Agencija je otkrila na stotine prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja u prošloj deceniji, a zvaničnici sumnjaju da ih ima na hiljade.

U Pakistanu postoji oko 22.000 registrovanih Medresa (škola islamske religije) i na hiljade onih koje nisu registrovane, a prema sistemu tih škola školuje se oko dva miliona dece.

Kako navodi agencija, u kulturi u kojoj su islamski sveštenici moćne ličnosti, seksualno zlostavljanje je tabu tema o kojoj se veoma retko govori ili koja se uopšte javno priznaje, a još je ređi slučaj suđenja po optužbi za takav čin.

Prema navodima porodica žrtava seksualnog zlostavljanja, policajci su često potplaćeni da ne pokreću pravne postupke protiv imama, a takvi slučajevi retko i dolaze do suda koji porodici žrtve omogućava da "oprosti" počiniocu taj čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: