Utorak, 25.07.2017.

07:57

Ugašen novi požar kod Splita

Vatrogasci su jutros uspeli da ugase požar na području Rupotine kod Splita. U požaru je izgorelo oko 10 hektara niskog rastinja, makije, drače i borove šume.

Izvor: Beta

Ugašen novi požar kod Splita
Fotografija prethodnog velikog požara, Foto: Tanjug-Hina

Požar je planuo nešto posle 21 sat. Zbog jake bure koja je duvala u jednom trenutku su bile ugrožene i kuće, ali je kasnije tokom noći počela kiša koja je olakšala posao vatrogascima.

Istovremeno, oko hiljadu ljudi sinoć je u Splitu protestovalo zbog nezadovoljavajućeg funkcionisanja sistema za krizne situacije, kakva je bio nedavni veliki požar između Splita i Omiša.

Protest nazvan "Split gori" je organizovala građanska inicijativa, a na transprentima je pisalo "Hoćemo vatrogasna vozila", ; "Ako vam požar nije odneo kuću, odneće vam porez" i "Decentralizacija".

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još ima nekoliko manjih aktivnih požara koji se gase i prate i to na području Vrlika-Otišić, Bitelić-Ravno Vrdovo i Lećevica-Uble, navodi Hina.

Podsetimo, Hrvatska se već danima bori sa katastrofalnim požarima, koji su bukvalno opustošili sve pred sobom. O veličini teritorije zahvaćene vatrom najbolje govori podatak da je i NASA objavila snimke požara iz svemira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: